Kennissessies Software Development

In een aantal kennissessie zullen een aantal belangrijke aspecten van software development worden behandeld binnen een agile context.

De volgende onderwerpen worden/werden behandeld:

De opzet is kleinschalig zodat er voldoende ruimte voor discussie en interactie is. De sessies worden vrijblijvend georganiseerd door coMakeIT en Agile Strides omdat beide bedrijven graag informatie delen en ook mensen bij elkaar willen brengen.

Het onderwerp van de laatste sessie is: Agile Leadership.

Stel je eens voor: Je werkt als manager bij een bedrijf, je werkt daar al vele jaren en er zijn een aantal zaken die echt verbeterd moeten worden. Je hebt iets gehoord over Agile, Scrum, het Agile Manifesto… je besluit om je er eens in te verdiepen. Je komt er achter dat dit is wat je bedrijf nodig heeft. Na vele slapeloze nachten, hoofdpijn, ruzies, mislukkingen, en successen slaag je er in om Scrum en het agile gedachten goed te implementeren. Het is niet 100% volgens Scrum misschien maar het is zoveel beter dan eerst.

Maar nu… wat nu? Er zijn zelfsturende teams, product owners die gaan over prioriteiten, scrum masters die het process bewaken, wat is jouw rol als manager nu? Is er een rol voor managers weg gelegd in een agile omgeving?

In deze sessie gaan we ontdekken wat de rol van de managers is in een agile omgeving. In een interactieve sessies gaan we naar zes verschillende gebieden kijken, waar jij als manager verantwoordelijk voor blijft in een agile omgeving.
Ralph is facilitator Management 3.0 en Agile coach. Zijn doel is om organisatie en mensen helpen de volgende stap te zetten, door middel continue inspectie en aanpassen gelooft hij dat mensen uiteindelijk zelf de juiste weg zullen vinden. Ralph is al 19 jaar actief in de IT, hij heeft vele verschillende rollen gehad in zijn carrière. Hij is ervaren in Scrum, gedistribueerd software ontwikkeling en Agile Leadership. Meer informatie kunt u vinden via LinkedIn of zijn website.

Praktische informatie

Voor o.a. product managers, development managers en leads van software bedrijven dan wel software afdelingen.

De sessie is in het kantoor van coMakeIT: Villa Amalia Stationsplein 62 Baarn.

De agenda is als volgt:

  • 16:00 Ontvangst koffie / thee
  • 16:30 Presentatie
  • 17:30 Open discussie
  • 18:00 Buffet en borrel
  • 19:30 Einde bijeenkomst

Ja ik ik kom ook…